30 augusti 2020
17:00

IK Kongahälla/Kungälvs FF

Referat: Älvängens IK - IK Kongahälla/Kungälvs FF

Hemmamatch och efter tre raka förluster fanns inget annat än en seger med tanke på den kompetens som finns i truppen.
ÄIK tar tag i taktpinnen redsn från start och spelet ser lovande ut, tyvärr blir det inga bra beslut när vi kommer in i sista tredjedelen där mål skall göras. Antingen är det svaga avslut eller så är det felpass när det närmar sig målchans. Trots spelövertaget sticker gästerna upp och prickar bla ribban efter en kvart och i den 40:e minuten tar gästerna ledningen trots att de inte skapat mycket alls. Halvleken avslutas med att Emmy drar ner en spelare efter ett felpass, som tur är blev det bara gult kort där vilket troligen räddade oss denna kväll.
Bra snack i pausen och sen blir det en scenförändring, nu är dominansen total och efter två snabba mål av Ebba är vi äntligen i ledning. Vi har dock oerhört svårt att sätta pricken över i:et och matchen lever.
I 69:e minuten kommer det förlösande 3-1 målet då Anna sätter bollen i nät. Några fler mål blir det inte trots ännu fler lägen, på slutet åker vi på en frilägesutvisning på Mocci och den kändes oerhört tuff då spelaren inte hade bollen under kontroll. På frisparken träffar de ribban återigen, så trots stort chans och spelövertag är det nära att det blir riktigt nervöst på slutet. Segern och de tre poängen är fantastiska att få in på kontot, nu är siktet inställt på att avancera i tabellen.
Många fina insatser idag, extra kul att se Tilde Sandh född 2006 kliva in och spela så moget för sin ringa ålder och antecknades även för en assist på det viktiga första målet.

ÄIK dam-IK Kongahälla/Kungälvs FF 3-1 (0-1)
Mål: Ebba Sporrong 2, Anna Siverbo 1